вівторок, 7 січня 2014 р.

Моя відповідь на лист стосовно довідки з Держземагенства

Згідно Земельного кодексу України, Раковецькій сільській раді забороняється вимагати додаткові документи або матеріали. Тому ось моя відповідь на лист який вони мені надіслали (сам лист можна побачити в попередньому дописі).



Раковецькій сільській раді
81164, Львівська обл.,
Пустомитівський р-н, с.Раковець


............. Павла Сергійовича
 ..............................................



Повідомляю Вас, що Ваш лист №272 від 27.12.2013 був розглянутий мною.
Відповідно до частини 6 статті 118 Земельного кодексу України, громадяни, зацікавлені в одержанні безоплатно у власність земельної ділянки із земель державної або комунальної власності для ведення фермерського господарства, ведення особистого селянського господарства, ведення садівництва, будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибної ділянки), індивідуального дачного будівництва, будівництва індивідуальних гаражів у межах норм безоплатної приватизації, подають клопотання до відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування, який передає земельні ділянки державної чи комунальної власності у власність відповідно до повноважень, визначених статтею 122 цього Кодексу. У клопотанні зазначаються цільове призначення земельної ділянки та її орієнтовні розміри. До клопотання додаються графічні матеріали, на яких зазначено бажане місце розташування земельної ділянки, погодження землекористувача (у разі вилучення земельної ділянки, що перебуває у користуванні інших осіб) та документи, що підтверджують досвід роботи у сільському господарстві або наявність освіти, здобутої в аграрному навчальному закладі (у разі надання земельної ділянки для ведення фермерського господарства). У разі якщо земельна ділянка державної власності розташована за межами населених пунктів і не входить до складу певного району, заява подається до Ради міністрів Автономної Республіки Крим. Верховній Раді Автономної Республіки Крим, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, органам виконавчої влади або органам місцевого самоврядування, які передають земельні ділянки державної чи комунальної власності у власність відповідно до повноважень, визначених статтею 122 цього Кодексу, забороняється вимагати додаткові матеріали та документи, не передбачені цією статтею.
      У Вашому листі №272 від 27.12.2013, Ви, керуючись статтею 33 закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” а також частиною 4 статті 116 та частиною 7 статті 186-1 Земельного кодексу України та статтею 50 закону України “Про землеустрій”, повідомляєте мене що з метою уникнення конфлікту інтересів та запобігання правопорушень в сфері земельних відносин, мені необхідно до клопотання подати також довідку з Держземагенства України з державної статистичної звітності про наявність земель та розподіл їх за власниками земель, землекористувачами, угіддями. 
        Повідомляю Вас, що у відповідності до частини 6 статті 118 Земельного кодексу України, довідка з Держземагенства України з державної статистичної звітності про наявність земель та розподіл їх за власниками земель, землекористувачами, угіддями, не входить до переліку документів, які подаються громадянами разом із клопотанням до відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування.
      Керуючись частиною 6 статті 118 Земельного кодексу України, у листі від 21.11.2013 я надав вам усі необхідні документи для розгляду мого клопотання, а саме: клопотання (заява), графічні матеріали на яких зазначено бажане місце розташування земельної ділянки (2 лист.), копія паспорту (3 лист.), копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру (1 лист.). У клопотанні мною було зазначено цільове призначення земельної ділянки та її орієнтовний розмір.

На основі викладеного вище, прошу Вас продовжити розгляд мого клопотання згідно чинного законодавства. Про результат розгляду клопотання повідомити мене письмово.

Немає коментарів:

Дописати коментар